ACTUEEL

Zorgondernemer Niels Schuddeboom krijgt lintje

Niels Schuddeboom heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten om te strijden voor een samenleving waarin mensen met en zonder beperking samenleven in de maatschappij.

Niels Schuddeboom is zelfstandig zorgondernemer bij adviesbureau Shakingtree Interventions. Hij zet zich in om misstanden aan de kaak te stellen en noemt dit opschudding veroorzaken in het maatschappelijke domein. Zijn eigen leven heeft veel opschudding gekend. Hij is sinds zijn geboorte spastisch en afhankelijk van zijn elektrische rolstoel.

Onlangs kreeg Schuddeboom landelijk veel media-aandacht door zijn succesvolle crowdfunding campagne '1000 x € 30,-' voor meer vrijheid met een rolstoelbus. Door de rolstoelbus is zijn leven als jonge vader een stuk mobieler geworden. De rolstoelbus moest ook een voordeel worden voor veel zorgorganisaties, want door de toegenomen mobiliteit zou hij ook in staat zijn meer instellingen te adviseren. Het leven van Niels (34) zelf is onlangs stevig opgeschud; er is terminale kanker bij hem geconstateerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top