ACTUEEL

NVZ Penning voor voormalig voorzitter UMCU Blijham

Voormalig voorzitter van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Geert Blijham, is de winnaar van de NVZ Penning. Dat meldt NVZ vereniging van ziekenhuizen vandaag.

Fusie

De onderscheiding van de NVZ gaat naar een persoon (of instelling) die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de ziekenhuisbranche. Blijham ontvangt de onderscheiding vanwege het (inter)nationale aanzien dat hij verwierf door tal van nevenfuncties. Ook onderscheidde hij zich door de manier waarop hij leiding gaf aan de fusie tussen het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Veiligheidsbeleid

Blijham (1946) kreeg de onderscheiding woensdag 9 december tijdens het jaarlijkse congres van de NVZ uit handen van NVZ- en juryvoorzitter Roelf de Boer. Die prees in het juryrapport onder meer Blijhams voortrekkersrol in de ontwikkeling en toepassing van het veiligheidsbeleid voor patiënten en medewerkers. De Boer: “Door zijn integriteit, zijn communicatievermogen en zijn overtuigingskracht heeft hij vele medestanders binnen de ziekenhuisbranche.”

Jury

Naast de Boer bestond de jury uit Eduard Klasen, decaan van de medische faculteit van de Universiteit Leiden en bestuurslid van het Leids Universitair Medisch Centrum en Jan Kleijne, voorzitter raad van bestuur van Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Verrast

Blijham toonde zich verrast met de voortaan jaarlijks uit te reiken onderscheiding. In zijn dankwoord gaf hij aan de hand van vijf kernwoorden aan waar het voor hem in de zorg altijd om draait: veranderen, ruimte, veelkleurigheid, relevantie en humor. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top