ACTUEEL

Couveuse-nazorg op apart spreekuur

Baby's die te vroeg geboren zijn en in de couveuse hebben gelegen, krijgen extra zorg van het nieuwe couveuse-nazorgbureau in Ede, dat vrijdag 30 januari begint. Het bureau is een initiatief van thuiszorgorganisatie Kruiswerk West Veluwe en ziekenhuis Gelderse Vallei. Eens per twee weken houdt het couveuse-nazorgbureau een spreekuur op de polikliniek van het ziekenhuis.

 

Kinderen die te vroeg geboren zijn moeten volgens de initiatiefnemers vaak een enorme inhaalslag maken. Hierdoor loopt hun ontwikkeling anders dan bij andere kinderen. Daarom is het zaak om hen in de gaten te houden en problemen zo snel mogelijk op te sporen.
Op het couveusenazorgbureau werken onder meer een kinderarts, een jeugdarts, een kinderverpleegkundige, een logopedist en een kinderfysiotherapeut. Na het spreekuur overleggen zij samen over de kinderen die ze gezien hebben.
Door het spreekuur komen de hulp van alle artsen en therapeuten die nodig zijn op één plek samen, om de ouders en het kind te helpen. In overleg met elkaar maken ze een behandelplan voor een kind.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top