ACTUEEL

‘Slingeland meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland’

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is het meest patiëntvriendelijk van Nederland. Dat heeft de Patiëntenfederatie Nederland op 13 december bekend gemaakt bij de jaarlijkse uitreiking van de Patiëntvriendelijkheidsprijzen.

De publieksprijs is gebaseerd op ervaringen die patiënten met elkaar delen op ZorgkaartNederland.nl, de ervaringssite van de zorg en initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

In de categorie verpleeghuizen kwam de Stichting Warm Thuis uit Oteleek uit als patiëntvriendelijkste zorgaanbieder. De meest patiëntvriendelijke kliniek is Vrouwenkliniek Zuid-Oost in Amsterdam. Orthopeed Jur Vellema uit Eindhoven is door de bezoekers van ZorgkaartNederland.nl aangewezen als meest patiëntvriendelijke zorgverlener van Nederland.

Feedback voedt verandering

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem won de prijs voor de tweede keer. De vakjury roemde met name de continuïteit van de patiëntvriendelijke aanpak van het winnende ziekenhuis. “ZorgkaartNederland is een sterk onderdeel van de bedrijfscultuur, ze klaren met elkaar de klus”, staat te lezen in het juryrapport. “Wanneer er kritische noten op ZorgkaartNederland geplaatst worden, wordt hier inhoudelijk op gereageerd. Het Slingeland Ziekenhuis liet goed zien hoe feedback leidt tot verandering.” Het ziekenhuis heeft op basis van ruim 500 patiëntervaringen een 8.6 op ZorgkaartNederland.nl.

Vrouwenkliniek Zuid-Oost won de prijs met name omdat volgens patiënten de sfeer en de persoonlijke benadering erg prettig is. Ook de vakjury roemde hun speciale aanpak: “Vrouwenkliniek Zuid-Oost heeft een goede focus op de wijk en alles wat daarmee samenhangt. De kliniek wil daadwerkelijk van betekenis zijn voor vrouwen in Amsterdam Zuidoost en andere wijken."

In de categorie zorgverleners koos het publiek voor orthopeed Jur Vellema. “Dokter Vellema is een zeer kundig persoon die normale taal praat en zeer menselijk is!”, schrijft één van zijn patiënten op ZorgkaartNederland. Vellema benadrukt dat het een teamprestatie is die hij samen met collega’s levert.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top