HRM

Driezorg voert miljoenenbezuiniging door

Ouderenzorgorganisatie Driezorg met elf locaties in Zwolle en Hattem moet het komend jaar in totaal vijf miljoen euro bezuinigen. Als onderdeel hiervan schrapt de organisatie 20 formatie-eenheden. Dat meldt RTV Oost.

Volgens de lokale omroep is drie miljoen van de bezuinigingsopdracht al gerealiseerd via een stop op het inhuren van uitzendkrachten, een beter inkoopbeleid en diverse maatregelen. De resterende twee miljoen wil de organisatie besparen op servicediensten, zoals de noodhulp, een permanent bemande receptie, de huismeester en het eigen restaurant met maaltijdservice.

Veel van deze taken zijn volgens RTV Oost in het huur- en zorgcontract met de bewoners opgenomen en worden nu beëindigd  dan wel anders ingevuld.

"We snappen de onrust en boosheid die deze maatregelen bij onze bewoners teweeg brengen”, zegt directievoorzitter Janita Gorte. Ze zegt nog steeds te streven naar een veilige woonomgeving voor de bewoners, “maar we moeten daarvoor de dienstverlening wel anders gaan organiseren".

Driezorg zit al langer in d ehoek waar de klappen vallen. In 2015 werd de zorgaanbieder onder verscherpt toezicht geplaatst. Dat was mede aanleiding voor een bestuursconflict waarbij zowel de bestuurder als de enkele toezichthouders opstapten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top