ACTUEEL

Twentse kaakchirurgen kiezen voor autonomie

De zes kaakchirurgen van Medisch Spectrum Twente (MST) en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gaan vanaf 1 januari verder als zelfstandige kliniek: Kaakchirurgie Oost-Nederland. Dat melden lokale media.

De artsen kiezen voor vennootschap onder firma (vof) omdat ze meer autonomie willen. “Als relatief kleine maatschap staan we nu vaak achteraan in de rij met aanvragen voor nieuwe apparatuur”, zegt kaakchirurg Fred Hinderks, toekomstig medisch directeur van de kliniek, tegen over RTV Sternet. “Het is lastig opboksen tegen de grote maatschappen. Ja, wij mogen ons verzoek indienen bij de investeringscommissie. Na vijf jaar krijgen we een keer antwoord.”

Toch hebben de ziekenhuizen binnen de vof samen nog een meerderheidsbelang. Niettemin denkt Hinderks ze straks makkelijker dan nu te overtuigen van de noodzaak van innovaties. ”Die betalen we uit eigen budget. Als zelfstandig centrum werk je efficiënter. Met personeel en met instrumentarium. Zo’n duur apparaat hoef je niet meer in zowel ZGT als MST te hebben. Een locatie is genoeg, de patiënt volgt de apparatuur. Zo hoop je geld over te houden.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top