ACTUEEL

Laurey vertrekt bij SVVE De Archipel

Oud-Meavita-topman Charles Laurey stapt op als bestuursvoorziter bij SVVE De Archipel. Als reden noemt de zorgorganisatie in Eindhoven “het ontbreken van een goede ‘fit’ met het managementteam”.

Ingrijpende aanpassingen

Laurey was vanaf juni van dit jaar actief bij de zorgorganisatie in Eindhoven. Laurey was aangetrokken om een passend antwoord te geven op nieuwe ontwikkelingen in de zorg, zoals de invoering van zorgzwaartepakketten, de ontwikkelingen rond WMO en de financiering van het vastgoed. Laurey werd geacht ingrijpende aanpassingen in de bedrijfsvoering door te voeren.

‘In goede harmonie’

Deze plannen zijn nu stukgelopen op onvoldoende samenwerking tussen het managementteam en Laurey. Aangezien Laurey per 1 januari opstapt zoekt De Archipel op een zo kort mogelijke termijn naar een interim-bestuurder. Volgens de raad van toezicht is de beslissing tot terugtreden “in goede harmonie” verlopen. Laurey is dan ook na 1 januari beschikbaar voor een ordentelijke overdracht.

Stormachtig

Met het vertrek bij De Archipel neemt Laureys bestuurlijke loopbaan een nieuwe stormachtige wending. In oktober 2008 trad Laurey aan als bestuursvoorzitter van het in grote problemen verkerende zorgconcern Meavita. Laurey slaagde er mede door de weigerachtige opstelling van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) niet in een reddingsplan van de grond te krijgen.  Daarmee viel begin 2009 het doek voor Meavita en bestuursvoorzitter Laurey.
Eerder werkte Laurey vijf jaar als bestuursvoorzitter bij de Vierstroomzorgring in Gouda.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top