ACTUEEL

Skipr 99 gaat op naar halfwegnotering

De Skipr 99 telt vandaag door van notering nummer 75 tot 50. Daarmee is op vrijdag 16 december de helft van de kandidaten op de jaarlijkse lijst van beslissers en beïnvloeders in de zorg bekend.

De publicatie van de Skipr 99 heeft dit jaar een uitgesproken digitaal stempel. Beginnend bij nummer 99 worden de komende dagen via Skipr.nl en Twitter telkens nieuwe namen bekend gemaakt eindigend bij de nieuwe nummer 1.

Het digitale ‘aftellen’ is op donderdag 15 december begonnen en eindigt op dinsdag 20 december. Dat is ook het moment waarop het nieuwe nummer van Skipr magazine verschijnt met daarin de complete Skipr 99, gewoontegetrouw aangevuld met een diepgravend verhaal over een actueel governance-gerelateerd onderwerp.

Op Twitter kunt u de Skipr 99 volgen via de updates van Skipr en via de hashtag #Skipr99. Elke werkdag rond de klok van 15.00 uur wordt de lijst aangevuld met de actuele noteringen.

Informele sturing

Met de publicatie van de Skipr 99 wil Skipr een beeld geven van de netwerken waarbinnen het zorgbeleid niet alleen besproken, maar ook informeel gestuurd wordt. Dit betekent dat personen die formeel het zorgbeleid bepalen, zoals de minister en staatssecretaris van VWS, evenals directe uitvoerders van het centrale beleid, zoals de voorzitter van de NZa of inspecteur-generaal van de IGZ, niet worden meegewogen bij de samenstelling van de Skipr 99.

Onder de personen die de afgelopen jaren de lijst aanvoerden waren CZ-topman Wim van der Meeren, (toenmalig) Menzis-voorman Roger van Boxtel, (toenmalig) PGGM-bestuursvoorzitter Martin van Rijn en oud-politicus Alexander Rinnooy Kan. De editie 2016 werd aangevoerd de Pauline Meurs, voorzitter van de RVS.


 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top