ACTUEEL

Schippers stelt maximum aan vitamine B6 in pillen

Vitaminepillen mogen in de toekomst niet meer dan 21 milligram vitamine B6 bevatten. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid gaat een maximumnorm instellen, na advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Te hoge doseringen B6 kunnen onder meer tot schade aan de zenuwen in de armen en benen leiden, stelt het ministerie. Er bestaat al een Europese richtlijn met een maximum van 25 milligram, maar daar gaat Nederland dus onder zitten. Het ministerie benadrukt dat de meeste vitaminepillen nu al ruim minder dan 21 milligram B6 bevatten. Omdat er echter ook pillen zijn met een veel hogere dosering is nu besloten een maximum in de wet vast te leggen.

Het menselijk lichaam heeft vitamine B6 nodig om het immuunsysteem en zenuwstelsel draaiende te houden. Het komt van nature voor in onder meer vlees, eieren, vis, brood, aardappelen en zuivel. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

19 december 2016

Dat zal een probleem worden met B6 pillen van amerikaanse makelij. Daar gaan ze niet uit van minimum dagelijkse behoefte maar worden vitaminesupplementen ingezet als medicijn. En dan worden er dus veel hogere doses ingenomen dan in Nederland. Hier hebben de pillen die we als medicijn innemen ook bijwerkingen.

Top