ACTUEEL

Seksverslaafde arts hoort 15 maanden eisen

Tegen een 57-jarige, seksverslaafde arts is vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam vijftien maanden celstraf (waarvan zes voorwaardelijk) geëist wegens dood door schuld. Door roekeloos gedrag kan hem volgens de officier van justitie de dood van een 35-jarige Zweed worden verweten.

Beide mannen waren betrokken bij een sadomasochistisch seksspel in de woning van de verdachte. Daarbij gebruikten ze methamfetamine. Een te hoge concentratie van deze drug kan hebben bijgedragen aan de dood van de Zweed, menen deskundigen. Zij konden niet vaststellen dat de latex kleding van het slachtoffer en urenlange SM-handelingen van invloed waren op zijn dood.

Volgens het OM heeft de arts "buitengewoon onvoorzichtig" gehandeld. Hij zou het middel niet hebben laten testen en het slachtoffer een te hoge concentratie hebben toegediend. De arts had moeten weten dat zo’n dosering dodelijk zou kunnen zijn, is het verwijt.

De man heeft negen maanden in voorarrest gezeten en hoeft van het OM niet terug naar de gevangenis. Wel zou verdachte moeten worden behandeld om van zijn seksverslaving af te komen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top