ACTUEEL

Philadelphia Zorg stapt uit samenwerking met Espria

Gehandicapteninstelling Philadelphia Zorg stapt uit het samenwerkingsverband met Espria. Voorzitter van de raad van bestuur Greet Prins tekende vrijdag getekend voor de zelfstandigheid van de instelling, meldt Zorgvisie.

Espria

Na het terugtrekken van Philadelphia Zorg bestaat het samenwerkingsverband Espria, dat in april vorig jaar werd opgericht, nog uit Evean Woongroep en Woonzorg Nederland.

Toekomstvisie Philiadelphia

Philadelphia Zorg wil zich volledig gaan richten op haar kerntaak: het zorgen voor mensen met een verstandelijke handicap. Hierin past het niet meer om bijvoorbeeld geld te gebruiken voor commerciële doeleinden. De gehandicapteninstelling wil wel met de cliënten meedenken en in hun behoeften voorzien. Bijvoorbeeld zoeken naar een dagactiviteit of werk of het welzijn anderszins verbeteren.

Raad van toezicht

Greet Prins is benoemd tot bestuursvoorzitter van het nu zelfstandige Philadelphia Zorg. Zij was sinds 1 april 2009 de nieuwe bestuurder van Philadelphia. Zij volgde interim-bestuurder Bram Troost op die na het aftreden van bestuurder Frits Brink de zaken tijdelijk waarnam.

Raad van bestuur

Philadelphia zoekt nog twee leden om de raad van bestuur te completeren, meldt Zorgvisie. De nieuwe raad van toezicht bestaat uit Roel Robbertsen, Ina van Berckelaer-Onnes, Arjan Kaaks, Roel Steenbergen en Rob Florijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top