ACTUEEL

Zonnebloem zet mes in zorgvakanties

De Zonnebloem gaat fors schrappen in het aanbod van reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Alle bus- en vliegreizen worden in 2018 geschrapt. In totaal gaat het om zo'n 5500 vakantiegangers. Dat komt neer op twee derde van het aanbod. Alleen de vaarvakanties met het hotelschip MPS de Zonnebloem blijven bestaan.

Jaarlijks gaan er 8300 mensen op vakantie met de Zonnebloem. Vanaf 2018 is er nog maar plek voor 2850 vakantiegangers. Nu al is er een wachttijd van een jaar voor de vaarvakanties. De Zonnebloem verwacht dat deze wachttijd verder zal oplopen. "Voor veel mensen die gebonden zijn aan bijvoorbeeld een rolstoel of bedlegerig zijn, is ons aangepaste cruiseschip helaas vaak de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan", zegt woordvoerder Jan-Willem Heijkoop van De Zonnebloem.

De Zonnebloem ziet de inkomsten uit fondsenwerving al jaren dalen. Aanpassing van het vakantie-aanbod is daarom onvermijdelijk, stelt Heijkoop. "We zien dat mensen steeds vaker incidenteel een goed doel steunen en niet langer structureel een goed doel als de Zonnebloem steunen."

In 2010 haalde de Zonnebloem nog 21 miljoen euro op. In 2016 was dat nog maar 17,8 miljoen euro. Door nu fors te schrappen in het reisaanbod bespaart De Zonnebloem zo'n 4 miljoen euro. Het goede doel gaat ook snijden in het personeelsbestand. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top