ACTUEEL

NVZ: De Unie geen cao-partij in zorgsector

Vakbond De Unie is geen cao-partij bij de Cao Ziekenhuizen en is dat in het verleden ook nooit geweest. Dit verklaart de NVZ vereniging voor ziekenhuizen, nadat zij signalen heeft ontvangen dat De Unie zich profileert als partij bij het cao-overleg voor de branche ziekenhuizen.

Onenigheid tussen De Unie en De Unie Zorg en Welzijn

De NVZ zoekt een verklaring voor deze situatie in het verleden. De NVZ legt in haar nieuwsbrief uit dat er in 2009 onenigheid is ontstaan tussen De Unie en De Unie Zorg en Welzijn over de naam van de vakbond. ‘Dit heeft er toe geleid dat De Unie Zorg en Welzijn een naamswijziging heeft ondergaan. Vanaf 1 juli 2009 heet de vakbond De Unie Zorg en Welzijn, SBZorg (Samenwerkende Beroepsverenigingen in de Zorg). In de Cao Ziekenhuizen 2009-2011 is de SBZorg te vinden als onderhandelingspartij aan werknemerszijde. Met ingang van 1 oktober 2009 heeft SBZorg in haar algemene vergadering echter het besluit genomen om alle activiteiten te stoppen. De vereniging zal dan ook niet langer participeren in cao-overleg en daaraan gerelateerde overlegsituaties.

Partijen bij de Cao Ziekenhuizen

Indien een instelling, bijvoorbeeld in verband met het houden van or-verkiezingen of in verband met een fusie of reorganisatie, werknemersorganisaties uitnodigt voor overleg over een sociaal plan, dan dient zij volgens de NVZ vier werknemersorganisaties uit te nodigen: de AbvaKabo FNV, de CNV Publieke Zaak, de FBZ en NU’91. De Unie is geen partij bij de Cao Ziekenhuizen en is dat in het verleden ook nooit geweest.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top