ACTUEEL

Proef met één loket van zwangerschap tot volwassenheid

ZuidZorg, de Zorgboog en GGD Brabant Zuidoost starten een proef met een nieuwe werkwijze voor de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Eén loket en één JGZ-team ondersteunen het gezin en het kind vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid.

Elk kind krijgt een aanbod op maat, waarbij de gezondheid en welzijn van het kind centraal blijven staan. Ook gaat de JGZ in Zuidoost-Brabant gebruik maken van moderne communicatiemiddelen, net als hun doelgroep; de jeugd en hun ouders. Het JGZ-team gaat nauwer samenwerken met andere organisaties in de wijk, zoals peuterspeelzalen, huisartsen en wijkteams.

Met de nieuwe werkwijze willen ZuidZorg, de Zorgboog en GGD-BZO beter inspelen op de wensen en behoeften van ouders en/of verzorgers. Ouders moeten geen grote overgang meer ervaren tussen de zorg op het consultatiebureau voor de jongsten en de zorg voor kinderen van 4 tot 18 jaar.  Bij de nieuwe werkwijze kunnen ouders ook meebeslissen over de zorg van hun kind. Er is geen sprake meer van vaste contactmomenten.

ZuidZorg, de Zorgboog en GGD BZO starten in januari 2017 met de vernieuwing op vier proeflocaties in Best, Waalre, Geldrop-Mierlo en Helmond-Oost.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top