ACTUEEL

ACM stemt toe met West-Brabantse samenwerking in revalidatiezorg

Zorgorganisaties Avoord Zorg en Wonen, Elisabeth en Surplus mogen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaan samenwerken in een nieuw op te richten coöperatie voor geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Dit heeft de ACM op 21 december 2016 besloten.

De ACM stelt dat er na de concentratie voldoende concurrentie overblijft. De Nederlandse Zorgautoriteit had in maart 2016 al formeel goedkeuring gegeven voor de samenwerking.

Slagkracht

De drie organisaties hebben ieder een afdeling voor geriatrische revalidatiezorg. Naast klinische GRZ, bieden zij ook poliklische revalidatiezorg. Door de vergrijzing is er een toename van het aantal kwetsbare mensen die meerdere aandoeningen tegelijk hebben. Door bundeling van de GRZ-afdelingen hebben de organisaties meer slagkracht en kan ook  de expertise verder vergroot worden.

De bedoeling is om de GRZ vanuit één nieuwe gezamenlijke organisatie aan te bieden, maar wel op verschillende locaties in Etten-Leur, Breda en Zevenbergen. Familie en mantelzorgers krijgen een grotere rol in het revalidatietraject.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top