ACTUEEL

CFR betitelt zes ziekenhuizen tot Topwerkgever

  • Onbekend
  • 14 december 2009
  • 1622 keer gelezen
  • 0 reacties

Zes ziekenhuizen hebben het predikaat Topwerkgever gekregen van onderzoeksbureau CRF. Maandag publiceerde CRF haar jaarlijkse lijst met Top Employers Nederland 2010.

Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen

De uitverkoren ziekenhuizen zijn de grote opleidingsziekenhuizen het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, het Catharina-Ziekenhuis Eindhoven, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam, het Martini Ziekenhuis Groningen, het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en het Medisch Spectrum Twente. Zij werken samen in de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen en willen zich onderscheiden met goed werkgeverschap. Zaken waar het daarbij om draait, zijn goede arbeidsvoorwaarden, interne promotiekansen en voldoende mogelijkheden voor opleiding en training. Daarmee hopen ze hun huidige medewerkers te behouden en jong talent aan te trekken.

Arbeidsmarktmanagement en Excellente Zorg

In het kader van verbeteringen voor verpleegkundige professionals doet de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen ook mee aan de landelijke pilot Excellente Zorg. Excellente Zorg heeft zijn oorspong in Amerika waar ziekenhuizen ‘als een magneet’ verpleegkundig personeel weten aan te trekken en vast te houden. In deze ziekenhuizen bestaat een direct verband tussen de arbeidstevredenheid van verpleegkundigen en de kwaliteit van de geleverde patiëntenzorg, zo blijkt uit onderzoek.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top