Vastgoed

Beweging 3.0 verkocht voor 16 miljoen aan vastgoed

Beweging 3.0 heeft in december voor 16 miljoen euro aan overtollig zorgvastgoed kunnen verkopen. Het geld wordt gebruikt om leningen af te lossen en het herstelplan versneld uit te voeren.

Dit meldt Beweging 3.0 op 6 januari via haar website. Half december was er al voor 5 miljoen verkocht, eind vorig jaar kwam daar nog eens 11 miljoen bij. De zorginstelling uit Amersfoort profiteert van de marktsituatie. De panden zijn sneller verkocht dan verwacht en de opbrengst was hoger dan ingecalculeerd.

Herstelplan

Van het geld wordt 10 miljoen gebruikt om leningen af te lossen. De overige 6 miljoen gaat naar het versneld uitvoeren van het herstelplan. Het wordt onder andere gebruikt om 3 verpleeghuizen en 8 verpleegafdelingen in woonzorgcentra in de regio Amersfoort geschikt te maken voor zorg met een hogere zzp.

Nieuwe koers

Beweging 3.0 verkeerde financieel in zwaar weer. Daar leed ook de kwaliteit van zorg onder. In 2016 stelde de IGZ Beweging 3.0 onder verscherpt toezicht. Inmiddels werd, na bestuurlijke reorganisatie, het financieel herstel ingezet. De verkoop van overtollig vastgoed is een belangrijke pijler in de nieuwe koers die Beweging 3.0 ging varen. Dat wordt in 2017 en 2018 verder doorgevoerd. De raad van bestuur verwacht dat Beweging 3.0 in 2018 weer financieel gezond is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top