ACTUEEL

Opnamestop in Röpcke Zweers Ziekenhuis duurt voort

Een computerstoring heeft het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg lamgelegd. Vanaf donderdag 5 januari is er een opnamestop. Die duurt voort tot maandagochtend.

Deze storing treft zowel ziekenhuis, ouderenzorg en revalidatiezorg, zo laat de Saxenburgh Groep, waar het Röpcke Zweers onderdeel van is, via haar website weten. De patiëntveiligheid is niet in gevaar geweest.

Patiënten

Patiënten voor spoedeisende hulp worden doorverwezen naar andere ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen, Zwolle en Almelo. Poliklinische bevallingen gaan naar Zwolle. Geplande operaties zijn geschrapt. De zorg voor de huidige patiënten in het ziekenhuis kan gewoon doorgaan, omdat niet alle computers zijn uitgevallen. Het ziekenhuis blijft inzage houden in het patiëntendossier en medicijngebruik.

Computersysteem

Het is nu nog niet bekend wat de oorzaak is van de falende ICT. Donderdag rond het middaguur begonnen systemen uit te vallen. Op dat moment werd er ook geopereerd, maar dat verliep zonder incidenten. Het nieuwe computersysteem werd donderdagnacht getest, maar bleek nog niet stabiel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top