ACTUEEL

Walter Franken is nieuw lid raad van bestuur de Viersprong

De raad van toezicht van ggz-instelling de Viersprong heeft Walter Franken benoemd tot lid van de raad van bestuur benoemd met ingang van 1 januari 2017. Hij wordt met name verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering van de Viersprong en gaat samenwerken met bestuursvoorzitter Roel Verheul.

Franken heeft meer dan twintig jaar finance-ervaring en werkte jarenlang in diverse financiële managementfuncties in binnen- en buitenland voor multinational Philip Morris. Hij is sinds november 2015 manager Finance & Control bij de Viersprong en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het financieel herstel van de instelling, volgens de Viersprong, door zijn "focus op toekomst- en marktgerichte financiële sturing en ondersteuning". Daarnaast heeft hij snel ingespeeld op het tijdig bijsturen in werkkapitaal (beschikbaarheid van financiële middelen), waarvoor de instelling sterk afhankelijk is van gemeenten en zorgverzekeraars.

Als gevolg van de introductie van de marktwerking in de ggz kwam de Viersprong in 2014 in financieel zwaar weer terecht. In 2015 is een herstelplan gemaakt, dat inmiddels volledig is uitgevoerd. De acute dreiging van discontinuïteit behoort tot het verleden en de Viersprong heeft haar schulden onlangs afgelost. Vanaf dit jaar maakt de Viersprong weer winst. Volgens de ggz-aanbieder is er "erg veel vraag naar de behandelingen van de Viersprong", waardoor de instelling in de afgelopen jaren sterk is gegroeid en het toekomstperspectief er goed uitziet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top