ACTUEEL

Zorg Invest neemt Carity over van Kiwa

Zorg Invest neemt per januari 2017 alle activiteiten en medewerkers van Carity over van Kiwa NV. Kiwa wil zich meer richten op inspectie- en certificatiediensten, terwijl Zorg Invest haar dienstenpakket rondom value-based health care verder wil uitbreiden.

Zorg Invest draagt met verschillende labels bij aan value-based health care en beslisondersteuning in de zorg, waaronder Medical Research Data Management, PatientInvolved en X-IS. Volgens Zorg Invest-directeur Wim Smit zit zijn bedrijf goed aan de kwaliteitskant van ziekenhuizen, en Carity aan de marktkant. "Verzekeraars kopen steeds meer in op kwaliteit, in plaats van alleen maar op kosten." Daarom is het in zijn ogen logisch om de krachten te bundelen.

"De bundeling van de diensten van Carity en de labels van Zorg Invest biedt de zorgsector een one-stop-shop voor value-based health care. Er ontstaat synergie doordat de diensten van beide organisaties goed bij elkaar passen." Dit draagt bij aan meer inzicht en betere sturing op waarde van zorg. Smit wil meer geïntegreerde diensten aanbieden, in goed overleg met de ziekenhuizen die klant zijn bij Zorg Invest.

Geen personele gevolgen

De overname van Carity zal geen personele gevolgen hebben. Smit zegt te hopen dat er met dezelfde hoeveelheid mensen meer output kan worden geleverd. Wellicht zijn er zelfs meer medewerkers nodig, omdat Zorg Invest en Carity samen nieuwe productielijnen willen ontwikkelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top