ACTUEEL

IGZ: ‘Amphia speelt met volksgezondheid’

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kapittelt het Amphia ziekenhuis in Breda omdat het zich niet houdt aan de landelijke richtlijn voor de vaccinatie tegen Mexicaanse griep. Daarmee zaait het ziekenhuis verwarring en brengt “mogelijk de volksgezondheid in gevaar”.

Verwarring

Inzet van het conflict is het besluit van het Amphia om het eigen personeel niet twee keer te vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Volgens het Amphia ziekenhuis volstaat voor gezonde volwassenen een eenmalige vaccinatie. Daarmee legt het Amphia de landelijke richtlijn naast zich neer. “Als bezwaarlijke omstandigheid geldt dat u verwarring heeft gezaaid over het landelijk beleid en daarmee mogelijk de volksgezondheid in gevaar brengt”, aldus de Inspectie in een brief aan het ziekenhuis.

Ondubbelzinnig

De IGZ keurt de handelwijze van het Amphia af en heeft er bij het ziekenhuis op aangedrongen zich ondubbelzinnig achter de landelijke richtlijn te stellen. Blijkens een email van 11 december is het Amphia dit niet van plan. Onduidelijk is of de inspectie vervolgstappen neemt, wanneer het Amphia bij dit standpunt blijft.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Budding

15 december 2009

Ik weet niet de verwarring is maar IGZ pakt wel een ziekenhuis aan dat een beschermingsgraad van 90% na de eerste prikronde heeft gehaald en personeel ook vrijwillige de mogelijkheid biedt om een tweede prik te halen door veel te investeren in voorlichting. Maar hangt niet in de hoogste boom bij een ziekenhuis dat zich wat minder heeft ingespannen en vaccinatiegraad van minder dan 50% haalde.http://www.medicalfacts.nl/2009/12/15/vaccinatiebereidheid-personeel-amphia-ziekenhuis-veel-hoger-dan-landelijk-ongevaccineerd-personeel-een-risico-voor-de-patientveiligheid/Waar ben je als patiënt dan veiliger?

Top