ACTUEEL

Zorgmedewerkers overhandigen zwartboek aan raad Groningen

Groningse zorgmedewerkers overhandigen, samen met FNV Zorg & Welzijn, vandaag een zwartboek aan de gemeenteraad van Groningen. In dit zwartboek staan ervaringen van zorgbehoevende cliënten die zijn verzameld door het FNV-zorgactiepunt in de stad.

Het zwartboek geeft een beeld van de cliënten die onterecht zijn gekort op hun uren, volgens FNV-bestuurder Maureen van der Pligt. "De gemeente Groningen is onzorgvuldig te werk gegaan en moet het zorgbeleid gaan aanpassen. De wethouder kan dan wel naar zijn eigen onderzoek wijzen dat mensen tevreden zijn over hun thuiszorg, maar het FNV-actiepunt en de eerste vijftig claims bewijzen het tegendeel."

Door het Groningse beleid zijn veel zorgbehoevende mensen gekort op het aantal uur thuiszorg dat ze krijgen, met alle gevolgen van dien. Op deze manier wordt het ouderen onmogelijk gemaakt om langer thuis te wonen, stelt de vakbond. Met hulp van de FNV maken cliënten bezwaar tegen deze korting. En met succes: de eerste dertien cliënten hebben, na een nieuw keukentafelgesprek, allemaal extra thuiszorguren teruggekregen.

Naast het zwartboek zijn ook twee filmpjes gelanceerd over de thuiszorgervaringen in Groningen. Deze zijn te zien op Youtube.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top