Vastgoed

Financiering nieuw ziekenhuis Hardenberg 'vrijwel rond'

De bouw van het nieuwe ziekenhuis Medisch Centrum Vechtdal in Hardenberg kan in het najaar van start gaan. Het moet in 2019 worden opgeleverd. Henri Janssen, voorzitter van de raad van bestuur van de Saxenburgh Groep maakt dit bekend nu financiering vrijwel rond is.

Het nieuwe ziekenhuis kost 45 miljoen euro, zo meldt dagblad Tubantia. Volgens Janssen moet er nog een definitieve keuze voor een bank worden gemaakt. De toezegging van zorgverzekeraar Zilveren Kruis om de komende twintig jaar zorg in te kopen, was een belangrijk signaal voor de drie banken waarmee is onderhandeld over een bijdrage van 35 tot 36 miljoen euro.

Bouwcombinatie VolkerWessels /DuraVermeer draagt 5 miljoen bij, de medisch specialisten 2,5 miljoen. De resterende 1,5 tot 2,5 miljoen euro komt voor rekening van de Saxenburgh Groep.

Het verkrijgen financiering was de afgelopen jaren het grootste struikelblok voor de nieuwbouwplannen, aldus Tubantia. De Saxenburgh Groep had de financiële huishouding niet op orde. Werd in 2013 nog een verlies van 4,6 miljoen euro geleden, na bezuinigingsmaatregelen en inkrimping van het aantal werknemers worden sinds 2015 zwarte cijfers geschreven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top