ACTUEEL

Bestuurder Loeks van der Veen verlaat ETZ

Bestuurder Loeks van der Veen verlaat na 36 jaar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg/Waalwijk. Het besluit is in onderling overleg genomen, volgens de raad van toezicht.

Loeks van der Veen heeft een uitgebreide carrière in het ETZ gehad. Als student was hij al werkzaam in het Maria ziekenhuis, waar hij in april 1981 als 'stagiaire interne budgettering' bij de directie in dienst kwam. Na zijn stage werd hij aangenomen als assistent-projectleider budgettering en in 1988 is hij als directiesecretaris aangesteld. In 1995 volgde de benoeming tot lid raad van bestuur en diende zich spoedig de fusie aan met het St. Nicolaas Ziekenhuis in Waalwijk.

De raad van toezicht spreekt grote waardering uit voor zijn inzet en betrokkenheid bij de vele werkzaamheden in het ETZ en de zorg in de regio. Bart Berden, voorzitter raad van bestuur: "Gedurende vele jaren heeft Loeks een vitale bijdrage geleverd aan het ETZ van vandaag en in het bijzonder aan de totstandkoming van de fusie." Van der Veen heeft gedurende zijn loopbaan volgens de raad van toezicht ook in belangrijke mate bijgedragen aan de samenwerking in de gezondheidszorg in de regio Midden-Brabant.

Nieuwe wegen verkennen

"Na het afronden van de juridische fusie tussen het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis is het ook een goed moment voor mij om nieuwe wegen te verkennen", aldus Loeks van der Veen. Van der Veen stapt op per 1 juli 2017. De raad van bestuur van het ETZ bestaat na zijn vertrek uit Bart Berden (voorzitter) en Anita Wydoodt. Voor Van der Veen wordt een opvolger gezocht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top