Finance

Beurskoers farmaceuten onderuit na kritiek Trump

Grote farmaciebedrijven in de VS hebben woensdag 11 januari een flinke financiële tik gekregen na opmerkingen van aankomend president Donald Trump. Beleggers reageerden alleen sterk op een opmerking van de 'president-elect' over farmaciebedrijven. In totaal leverden de farmabedrijven in enkele minuten 25 miljard dollar aan beurswaarde in.

Trump haalde in zijn eerste persconferentie als president-elect hard uit naar de hoge medicijnprijzen van de biotech- en farmaciesector. Volgens hem zouden bedrijven in de branche momenteel “wegkomen met moord''. Door die woorden werd onder meer Pfizer flink lager gezet. De farmaceut was met een min van 2,5 procent de grootste verliezer in de Dow. Branchegenoot Johnson & Johnson zakte 1,7 procent.

Farmaceut Merck onttrok zich overigens aan de malaise en was met een plus van 1,6 procent juist de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. Toezichthouder FDA stemde in met een versnelde herziening van een bepaalde therapie voor de behandeling van longkanker. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top