ACTUEEL

Helen Mertens wordt rvb-lid Maastricht UMC+

Helen Mertens wordt per 1 maart 2017 benoemd tot lid raad van bestuur (rvb) van het azM/ Maastricht UMC+. Zij gaat de positie in de rvb vervullen die in november 2015 is vrijgekomen omdat Marja van Dieijen-Visser is benoemd tot voorzitter.

Momenteel is Helen Mertens als gynaecoloog en medisch manager van het Oncologisch Centrum verbonden aan Zuyderland Medisch Centrum. Haar loopbaan wordt volgens het Maastricht UMC+ gekenmerkt door een combinatie van directe patiëntenzorg, het opleiden van medisch personeel, en bestuur en management van zorgorganisaties. Mertens was onder meer medisch directeur van Orbis MC. Het accent van haar werkzaamheden is geleidelijk verschoven van 'zorg voor het individu' naar 'zorg voor het collectief'. De benoeming in de rvb past volgens het azM/Maastricht UMC+ in die lijn.

De raad van toezicht en de raad van bestuur van het Maastricht UMC+ zijn "verheugd" dat ze met Mertens een bestuurder met een medische achtergrond kunnen benoemen. De advies- en medezeggenschapsorganen hebben inmiddels positief geadviseerd, waardoor zij per 1 maart 2017 kan starten in haar nieuwe functie. Mertens' portefeuille omvat onder meer Kwaliteit en Veiligheid. Met haar benoeming is de rvb weer compleet.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Leo Schoots

13 januari 2017

Prachtige keuze van één van de deelnemers aan de opleiding "Succesvol Besturen van Ziekenhuizen" van Sioo.
http://www.sioo.nl/nl/1953-Bericht.html?id=288

Top