ACTUEEL

Abrona beticht van oneigenlijke financiering

  • Onbekend
  • 15 december 2009
  • 1478 keer gelezen
  • 0 reacties

Gehandicaptenzorgorganisatie Abrona wordt beschuldigd van dubieuze financiële praktijken. Een oud-medewerker stelt in Zorgvisie dat Abrona bijna vier ton op oneigenlijke wijze aan de cliëntenzorg ontrokken heeft.

Wegvloeien

Volgens het voormalige afdelingshoofd heeft Abrona in 2008 verzuimd om het zorgbudget van vier bewoners aan het afdelingsbudget toe te rekenen. De voor de cliëntenzorg bedoelde bijdrage van vier keer 95 duizend euro kon zo wegvloeien naar andere activiteiten. Ook zou Abrona volgens de oud-medewerker een toelage voor de begeleiding van een TBS-patiënt hebben gebruikt voor representatiedoeleinden.

Onduidelijkheden

Bestuursvoorzitter Nico Peelen van Abrona weerspreekt in Zorgvisie de aantijgingen. Volgens Peelen is er hoogstens sprake geweest van onduidelijkheden rond kostenplaatsen. Die zijn naar Peelens zeggen in samenwerking met accountantsbureau Ernst & Young weggenomen.

Kamervragen

Peelens woorden kunnen de leden van de Kamercommissie voor Volksgezondheid niet geruststellen. Zij hebben staatssecretaris Bussemaker om een reactie gevraagd. SP-Kamerlid Renske Leijten laat in Zorgvisie doorschemeren dat ze betwijfelt of het om een individuele casus gaat. Leijten beweert van meerdere medewerkers signalen te hebben gehad.  Begin november sprak Leijten in Skipr al haar zorgen uit over de financiële huishouding van Abrona.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top