HRM

Zorgboog stapt uit race voor nep-prijs

De Zorgboog heeft zich per direct teruggetrokken uit de race voor 'Best Presterende Werkgever Award 2016' van het Nationale Business Succes Award (NBSA) Instituut. De Brabantse zorgorganisatie reageert daarmee op een uitzending van het VARA-programma Rambam, waarin de makers laten zien dat de award doorgestoken kaart is.

"Met verbazing en teleurstelling hebben wij het programma Rambam gezien, waarin een onthutsend beeld wordt gegeven van de werkwijze van het NBSA-instituut bij het toekennen van een award”, zegt bestuursvoorzitter Henri Plagge. “Alhoewel het hier gaat om een andere award dan de award waar wij als Zorgboog bij betrokken zijn, zien wij teveel overeenkomsten. Naar aanleiding van de uitzending hebben wij besloten om ons per direct terug te trekken uit race voor 'Best Presterende Werkgever Award 2016' en onze medewerking hieraan te beëindigen.”

Fictieve topper

In de uitzending van 12 januari laat Rambam zien hoe het met een fictief  bedrijf een award in de wacht weet te slepen. Rambam-vehikel Topp Recruitment werd uitgeroepen tot branchewinnaar in de categorie 'job recruitment'. “Topp Recruitment is een zeer hoogwaardig bedrijf, dat in de loop der tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd”, zo oordeelt de jury over  het niet bestaande bedrijf. “Absoluut een specialist op haar vakgebied. Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100 procent focus op de klant maken van haar een absolute topper in haar wereld.”

In een reactie op de eigen site laat het NBSA-instituut weten dat “in de uitzending een beperkt beeld van onze organisatie en van de Succes Award is geschetst. We vinden dit vooral vervelend voor alle deelnemers en overige betrokkenen.” Voor RTL 7 is de uitzending van Rambam niettemin reden om de samenwerking met het instituut te beëindigen. De zender stopt met het programma 'De Succesfactor', waarin branchewinnaars als deel van de prijs zendtijd kregen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top