ACTUEEL

Kenniscentrum Vilans sluit Limburgse locatie

Kenniscentrum langdurende zorg Vilans sluit eind dit jaar de locatie Hoensbroek. Vanaf dat moment opereert Vilans uitsluitend vanuit de hoofdlocatie in Utrecht.

Minder opdrachten

Vilans gaat tot sluiting van de locatie in Limburg over vanwege de afname van het aantal opdrachten vanuit de regio. Hierdoor kreeg het werken in de regio steeds minder voordelen. Wel heeft Vilans een beperkt aantal activiteiten overgedragen aan de Hogeschool Zuyd. Het gaat hier vooral om onderzoek- en ontwikkelactiviteiten met een regionale inbedding op het gebied van Technologie. Een aantal medewerkers is om deze reden overgestapt naar de Hogeschool Zuyd om van daaruit verder te werken aan zorg en technologie.

Samenwerking

Het leeuwendeel van de overige activiteiten wordt overgeheveld naar Utrecht. Het gaat om Participatie en Technologie, Chronisch Zieken, Gehandicaptenzorg, en Ouderenzorg. De medewerkers zetten hun werk voort vanuit Utrecht. Ondanks sluiting van de locatie Hoensbroek hecht Vilans onverkort aan samenwerking met partners in Zuid-Nederland, waaronder Hogeschool Zuyd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top