HRM

Zo'n 1500 psychiaters staken

Zo'n 1500 psychiaters die werken bij 41 ggz-instellingen staken dinsdag. Ze willen afdwingen dat hun werkgevers het werkgeversdeel van de pensioenpremie teruggeven, dat ze al twee jaar achterhouden.

De psychiaters werken dinsdag alsof het weekend is en voeren alleen spoedbehandelingen uit. Alle reguliere afspraken zijn afgezegd. "Uitgangspunt is dat de patiënt zo min mogelijk last heeft van de actie", Isis Elzakkers, psychiater bij ggz-aanbieder Altrecht. "Uiteraard gaan spoedopnames wel gewoon door." De psychiaters gaan aan hun raad van bestuur een petitie aanbieden en verrichten patiëntvriendelijke werkzaamheden. 

Beknibbelen op de zorg

Volgens de psychiaters is het de eerste keer dat ze actie voeren tegen hun werkgever, maar ze zeggen geen andere keus te hebben. "Door de opstelling van onze werkgevers lopen we een aanzienlijk deel van ons pensioen mis. Maar we zijn met name boos omdat het de zoveelste keer is dat de raden van bestuur een overheidsmaatregel misbruiken om zo nóg meer te beknibbelen op de zorg. We voelen ons niet serieus genomen", aldus Elzakkers.

De actie in de 41 ggz-instellingen is een initiatief van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en werknemersorganisatie FBZ. Zij worden ondersteund door de Federatie Medisch Specialisten, waar de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) lid van is. (ANP/ Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

joop

18 januari 2017

tja als mensen met psygische problemen die thuis weg zitten te kwijnen vereenzamen nou ook eens gingen staken om die eigenbijdrage cak af te schaffen ,nu zanikken de psygiaters over centjes .

Top