Vastgoed

Ziekenhuis Gelderse Vallei bouwt nieuw OK-complex

Het Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt een nieuw operatiekamercomplex. BAM Bouw en Techniek regio Oost gaat het OK-complex bouwen middenin het bestaande gebouw.

Het bouwplan is gereed en de betrokkenen hebben het bijbehorende contract van ruim 11 miljoen euro ondertekend. De bouw vindt de komende drie jaar, onder het motto 'Operatie in uitvoering', gefaseerd plaats. Omdat Ziekenhuis Gelderse Vallei meer dan zestien jaar geleden in gebruik is genomen, zijn volgens het ziekenhuis alle operatiekamers aan een grote renovatie toe. De komende zomer gaat de bouw van start.

"Het ontwerp van het nieuwe operatiekamercomplex is ruim opgezet en creëert een prettige, lichte sfeer voor patiënten en medewerkers door gebruik van veel transparante materialen", aldus het ziekenhuis in een persbericht. "In het ontwerp is gezorgd voor de meest optimale werkwijze voor de medewerkers, veilig en efficiënt." Van de tien nieuwe operatiekamers wordt er één voorbereid op een hybride OK, waarin bepaalde operaties onder gelijktijdige röntgendoorlichting kunnen worden uitgevoerd.

Bouwteamverband

Aan dit omvangrijke project werken meerdere bedrijven samen met technici, bouwkundigen, medisch specialisten en OK-medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei. In de komende periode wordt in bouwteamverband gewerkt: de (ontwerp)eisen worden gezamenlijk uitgewerkt tot werktekeningen. Het bouwteam van het nieuwe operatiekamercomplex bestaat uit: BAM Bouw en Techniek-regio Oost, Wiegerinck Architecten, Royal HaskoningDHV, Aronsohn Constructies en OK-Consultancy Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top