ACTUEEL

'Medicijnbeleid moet wereldwijd veranderen'

Landen moeten meer met elkaar optrekken om ervoor te zorgen dat nieuwe innovatieve medicijnen wereldwijd sneller beschikbaar worden voor de patiënt, tegen lagere en aanvaardbare prijzen. De betaalbaarheid van nieuwe medicijnen komt steeds verder onder druk als er niets verandert, stelt het ministerie van VWS in een persverklaring.

Het huidige systeem van medicijnontwikkeling is niet duurzaam, stelt het ministerie. Samen optrekken moet er verder voor zorgen dat beter inzichtelijk wordt welke nieuwe medicijnen eraan komen en nieuwe business modellen worden ontwikkeld. Dinsdag hebben de aanwezige landen in Parijs hebben de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gevraagd ondersteuning te bieden bij de volgens VWS "noodzakelijke veranderingen".

Namens Nederland was minister Edith Schippers aanwezig bij deze mondiale bijeenkomst. "De internationale wind is echt aan het veranderen, het aantal landen dat aandringt op verandering groeit snel", aldus Schippers. "Dat heb ik ook hier vandaag in Parijs gemerkt." Naast de aanwezige Europese landen steunden onder andere ook Canada, Chili, Australië, Israel, Zuid-Korea en Japan het idee om samen op te trekken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top