ACTUEEL

Collectief ontslag Carinova van de baan

Het geplande collectief ontslag voor medewerkers van Carinova is van de baan. Dat is de uitkomst van een mobiliteitstraject bij de zorginstelling.

Reorganisatie en sociaal plan

Eerder dit jaar zag Carinova zich genoodzaakt om ingrijpende organisatieaanpassingen door te voeren, om te komen tot een bedrijfseconomisch gezonde exploitatie. In goed overleg met de vakorganisaties, in aanwezigheid van de Gemeenschappelijke Ondernemingsraad (GOR), is een plan van aanpak voor de reorganisatie opgesteld en uitgevoerd. In totaal vervielen 173 volledige arbeidsplaatsen, vooral in de ondersteuning. Met de vakorganisaties sprak Carinova daarvoor een convenant huishoudelijke verzorging en een aanvullend sociaal plan af.

Andere banen

Als organisatie is het Carinova gelukt de plannen te realiseren. Op dit moment is 90 procent van de boventallige medewerkers begeleid van ‘werk naar werk’. Met het realiseren van deze plannen is de aanvraag voor collectief ontslag van de baan. Voor de boventallige medewerkers die nog geen nieuwe functie hebben, start Carinova individuele trajecten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top