ACTUEEL

Interim-directeur benoemd bij Alliade BV's

De raad van bestuur van Alliade heeft Wim Croes aangesteld als interim-directeur voor de BV's Zorgkompaas, WIL, Support & Co en BaanPlus. Hij vervangt Jan Bleichrodt en Stefan Postma.

Bleichrodt en Postma traden terug nadat berichtgeving van RTL Nieuws leidde tot een onderzoek naar de relaties tussen de verschillende bedrijven waar de twee bij betrokken waren. De Inspectie voor de Nederlandse Zorgautoriteit constateerden dat er wel de schijn van belangenverstrengeling was, maar dat de directeuren in kwestie geen financieel voordeel hebben gehad.

Wim Croes voert vanaf 16 januari samen met Arno Besseling de directie over de vier BV's van Alliade. De afgelopen maanden hebben Besseling en Elisa Ligt de directie waargenomen. Elisa Ligt continueert haar functie als relatiemanager.

Croes was eerder onder meer interim-directeur bij ZorgSaam in Zeeland en bij de Zonnehuisgroep Noord in Groningen.

Wim Croes benoemd tot interim-directeur BV’s Alliade

Zoals eerder aangekondigd bij het vertrek van de directeuren Jan Bleichrodt en Stefan Postma en de tijdelijke benoeming van een waarnemende directie tot januari 2017, is de Raad van Bestuur op zoek gegaan naar een interim-directeur voor de BV’s Zorgkompas, WIL, Support & Co en BaanPlus. Dit is Wim Croes geworden.

Als eindverantwoordelijke voert hij vanaf 16 januari samen met Arno Besseling de directie over de vier BV’s van Alliade. De afgelopen maanden hebben Arno Besseling en Elisa Ligt de directie waargenomen. Elisa Ligt continueert haar functie als relatiemanager.

Wim Croes heeft veel ervaring als interim-directeur in de langdurige zorg en binnen het gemeentelijk domein, het terrein waar de BV’s van Alliade vooral actief zijn. Hij was onder andere interim-directeur bij ZorgSaam in Zeeland en bij de Zonnehuisgroep Noord in Groningen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wilbert Ransz

26 januari 2017

De 'Inspectie voor de Nederlandse Zorgautoriteit' bestaat niet. Het moet zijn: De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit constateerden (...)'.

Top