ACTUEEL

KNAW Ammodo kent 3 ton toe aan neurowetenschapper VUmc

Neurowetenschapper Jeroen Geurts van het VUmc heeft een geldbedrag van 300.000 euro ontvangen van KNAW Ammodo. Met dat geld kan hij verder fundamenteel onderzoek doen op het gebied van de neurowetenschappen.

De Ammodo KNAW Award is ingesteld om bijzonder getalenteerde onderzoekers te stimuleren in een cruciale, gevorderde fase van hun wetenschappelijke carrière. Met de prijs willen Ammodo en de KNAW tevens het ongebonden wetenschappelijk onderzoek in Nederland over de volle breedte versterken. Volgens de twee organisaties is Jeroen Geurts "met tomeloze energie op zoek naar het 'echte MS'". Als generalist kijkt hij ook naar andere hersenaandoeningen, zoals Parkinson, Alzheimer en hersentumoren.

Geurts reageert verheugd: "Deze prijs geeft me de mogelijkheid de vroegste beginselen van multiple sclerose te bestuderen". Hij vermoedt dat MS begint in het brein, en niet met een ontregeld immuunsysteem zoals tot voor kort algemeen werd aangenomen.

ZonMw

Geurts is onder meer hoogleraar translationele neurowetenschappen en hoofd van de afdeling anatomie en neurowetenschappen VUmc. Daarnaast is hij sinds dit jaar voorzitter van ZonMw en lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top