Tech

HagaZiekenhuis kiest voor medicatieveiligheidssysteem MedEye

Het HagaZiekenhuis voert ziekenhuisbreed het MedEye medicatieveiligheidssysteem in. MedEye verifieert alle medicatie vlak voor toediening aan de patiënt en stelt verpleegkundigen in staat om medicijnen automatisch te verifiëren aan het bed.

MedEye verhoogt de veiligheid bij het toedienen van de medicatie van de patiënt, volgens het ziekenhuis. De verpleegkundige maakt bij de medicatieronde gebruik van een verrijdbare computer (COW). Hierop staat een speciaal door MedEye ontwikkelde scanner, waarmee de verpleegkundige de medicatie van de patiënt scant. Het apparaat verifieert of het om de juiste medicatie gaat. Zo wordt gegarandeerd dat patiënten de juiste medicijnen, in de juiste dosering en op het juiste moment krijgen toegediend. Het Haga neemt het systeem medio april 2017 in gebruik.

Ziekenhuisapotheker Joris Uges: "Met MedEye sluiten we het laatste stukje van de medicatieketen in het ziekenhuis. Hierdoor is de medicatieveiligheid van dokter tot aan de patiënt geborgd." Directeur Gauti Reynisson van MedEye zegt dat zijn medicatieveiligheidssysteem aantoonbaar zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het aantal medicatiefouten, en voor efficiencyverbetering.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top