ACTUEEL

Blaaskankercentrum Rotterdam groeit

Het Blaaskankercentrum Rotterdam in het Erasmus MC Kanker Instituut is in 2016 gegroeid met 64,5 procent. In 2016 bezochten 181 nieuwe patiƫnten het centrum, in 2015 waren dit er 110.

De groei is met name te danken aan de samenwerking met het Maasstadziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis, die sinds april 2016 participeren in het Blaaskankercentrum. In geen enkele andere regio in Nederland is de zorg voor blaaskanker zo georganiseerd, volgens het Erasmus MC. Om de week doet een specialist uit beide ziekenhuizen mee met het spreekuur van het Blaaskankercentrum, naast de specialisten van Erasmus MC Kanker Instituut.

De samenwerking met de ziekenhuizen zorgt ervoor dat patiënten met gevorderde blaaskanker uit zowel het Maasstadziekenhuis als het Sint Franciscus Gasthuis & Vlietland eenmalig het multidisciplinaire spreekuur van het Blaaskankercentrum bezoeken voor het opstellen van een persoonlijk behandelplan. Het spreekuur van het Blaaskankercentrum wordt bemand door een team van onder meer urologen, bestralingsartsen, oncologen, radiologen en gespecialiseerde verpleegkundigen. Op deze manier krijgt de patiënt een passend behandelplan.

Uniform

Met de samenwerking streven de betrokkenen ernaar om op regionaal niveau de zorg voor patiënten met blaaskanker uniform te maken. Daarnaast bevordert het de samenwerking tussen de zorgprofessionals en kunnen patiënten makkelijker toegang krijgen tot deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Het Erasmus MC verwacht dat het Blaaskankercentrum ook in 2017 zal blijven groeien door nieuwe samenwerkingen in de regio aan te gaan en het efficiënter inzetten van zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top