Finance

Zorginstelling beschuldigd van aannemen steekpenningen

De voormalige directie van de Limburgse zorginstelling Adelante wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen bij een vastgoedtransactie van ruim twee miljoen euro. Dit zou blijken uit verklaringen van een kroongetuige in een omvangrijk vastgoedfraude-onderzoek in Limburg die betrokken was bij de transactie. Dit meldt De Telegraaf.

Voormalige directie weigert commentaar

Adelante wijst de beschuldiging van haar voormalige directie van de hand: het zou “ontoelaatbaar” zijn “en niet passen bij de integriteit van Adelante”. De voormalige directie weigert commentaar.

Onderzoek naar omkoopschandaal

Naar aanleiding van de berichtgevingwil VVD-Kamerlid Fred Teeven van minister Hirsch Ballin (Justitie) duidelijkheid over het onderzoek naar het omkoopschandaal waarbij Adelante betrokken zou zijn. Teeven wil weten of de boekhouding van Adelante is doorgelicht. Verder wil hij weten of ook onderzoek gedaan wordt naar andere jeugd- en justitiële instellingen in Limburg. Dit naar aanleiding van eerdere berichten in De Telegraaf over de directie van jeugdgevangenis Het Keerpunt bij Maastricht. Deze zou volgens de krant hebben onderhandeld met hetzelfde type schimmige financiers als Adelante.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top