HRM

Directeur PFZW hoopt dat nieuw kabinet pensioenstelsel wijzigt

De actuele dekkingsgraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is in het vierde kwartaal van 2016 gestegen van 89,2 procent naar 95,3 procent. Dit komt mede door de daling van de verplichtingen, zo maakt het pensioenfonds bekend in zijn kwartaalbericht.

"In het vierde kwartaal van 2016 steeg de rente. Samen met een goed beleggingsrendement over 2016 zorgde dit ervoor dat PFZW in 2017 de pensioenen gelukkig niet hoeft te verlagen", licht Peter Borgdorff, directeur van PFZW toe in het bericht. "Helaas is een verhoging van de pensioenen in 2017 en de jaren daarna nog niet mogelijk. Daartoe moet eerst onze financiële positie verder verbeteren."

Borgdorff hoopt dat een nieuw kabinet na de verkiezingen in maart vaart zal maken met een nieuwe pensioenstelsel. "Wat ons betreft wordt dat een stelsel waarin onze deelnemers goede én slechte resultaten samen opvangen. En waar we samen de risico’s blijven delen die deelnemers alleen niet kunnen dragen. Laten we niet vergeten dat een collectief pensioen tot meer welvaart leidt voor een ieder, dan een individueel opgebouwd pensioen. Daarom is het Nederlandse pensioenstelsel – ook al is het nodig aan modernisering toe – nog steeds één van de beste ter wereld. Daar moeten we zuinig op zijn", aldus de PFZW-voorman.

PFZW is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,6 miljoen (oud-) werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds beheert een belegd vermogen dat eind december 2016 ruim 185 miljard euro bedroeg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top