ACTUEEL

Wim van der Meeren: 'Soms moet je durven nee te verkopen'

Politici durven geen nee te verkopen, een nationaal zorgfonds is daarom een slecht idee, zegt Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ. Zorgverzekeraars moeten de mogelijkheid blijven houden om nee te zeggen tegen slechte, onnodige en te dure zorg.

Van der Meeren was een van de sprekers op het nationaal debat 'Politieke keuzes in de zorg' in het Amsterdamse theater Carré. Als zorgverzekeraar moet CZ stevig optreden. Dat komt Van der Meeren soms op kritiek te staan, ook uit de politiek. Daar klinkt zelfs de roep om zorgverzekeraars afschaffen en nationaal zorgfonds opzetten.

"Volgens ons is dat helemaal geen goed idee", zegt Van der Meeren. "Het mooie aan ons is dat wij af en toe best nee durven te zeggen, als men ons die mogelijkheid laat. Politici durven helemaal geen nee te zeggen. Die zeggen altijd: ja, dit moet en dat moet, maar per saldo mag het niks kosten. Dat is natuurlijk wel een enorm probleem. Wij hebben de rol gekregen om te letten op de toegang naar de zorg, de kwaliteit van de zorg en de kosten. Die eerste twee, dat is hartstikke goed geregeld en die kosten lopen gewoon echt uit de hand.'

In de video gaat hij hier verder op in:

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top