ACTUEEL

Pantein benoemt nieuwe leden raad van toezicht

Vanwege wisselingen in de raad van toezicht bij Pantein zijn vier nieuwe toezichthouders gestart. Het gaat om Chiel Huffmeijer, Pieter de Kort, Andre Loogman en Anny van Lanen.

Vanaf januari 2017 opereert de raad van toezicht volgens Pantein in een nieuwe samenstelling "vanuit zorgvuldig gekozen profielen" om voor de komende jaren de toezichthoudende rol te versterken. In het sterk veranderende zorglandschap is grote kennis en expertise nodig op het gebied van kwaliteit van zorg en betekenis voor patiënten, cliënten en bewoners, alsook de zakelijke kant van een zorgonderneming met drie zorgsectoren (ziekenhuiszorg, ouderenzorg en thuiszorg), gezien de ontwikkelingen op het gebied van financiën en bekostiging, vastgoed en zorgstrategie.

Richard Grol, reeds toezichthouder binnen Pantein en emeritus hoogleraar Kwaliteit van Zorg bij het Radboudumc, is benoemd tot voorzitter. Verder zijn vier mensen van buiten Pantein aangesteld als gewone leden van de raad van toezicht. Chiel Huffmeijer is bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Pieter de Kort was tot voor kort voorzitter van de raad van Bestuur van Rivas Zorggroep en tevens ervaren toezichthouder in de zorg. Andre Loogman is zelfstandig adviseur, tot voor kort partner bij PwC met een stevige achtergrond in finance binnen zorgorganisaties. Anny van Lanen was tot voor kort werkzaam als gebiedsdirecteur bij ZZG zorggroep.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top