ACTUEEL

Sophia Revalidatie heeft nieuwe voorzitter rvb

Willem Wiegersma is per 1 april benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Sophia Revalidatie. De raad van commissarisen heeft Wiegersma benoemend. Hij volgt hiermee Wardy Doosje op die sinds 14 februari 2016 als interim-bestuurder aan Sophia Revalidatie verbonden is.

Willem Wiegersma (1973) was als directeur verantwoordelijk voor het Thoraxcentrum van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij heeft als directeur van het Programma vernieuwend werken bij het Erasmus MC een rol gehad in een complete organisatieverandering en heeft als projectdirecteur participatie de samenwerking tussen het Erasmus MC en het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis opgezet, aldus Sophia Revalidatie.

Daarvoor was hij negen jaar lang directeur zorg bij het St. Elisabeth Tweesteden ziekenhuis en heeft hij een bijdrage aan de fusie tussen het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis geleverd. Wiegersma studeerde bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit.


Voorzitter Raad van Bestuur Sophia Revalidatie benoemd

De Raad van Commissarissen van Sophia Revalidatie heeft dhr. drs. W. (Willem) Wiegersma met ingang van 1 april 2017 benoemd als voorzitter Raad van Bestuur. Hij volgt hiermee Wardy Doosje op die sinds 14 februari 2016 als interim-bestuurder aan Sophia Revalidatie verbonden is.

 

Ruime ervaring

Willem Wiegersma (1973) heeft een ruime ervaring opgedaan in de zorgsector. Hij was als directeur verantwoordelijk voor het Thoraxcentrum van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij heeft als ‘directeur programma vernieuwend werken’ bij het Erasmus MC een grote rol gehad in een complete organisatieverandering en heeft als projectdirecteur participatie de samenwerking tussen het Erasmus MC en het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis opgezet. Daarvoor was hij negen jaar lang directeur zorg bij het St. Elisabeth Tweesteden ziekenhuis en heeft hij een belangrijke bijdrage aan de fusie tussen het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden Ziekenhuis geleverd. Wiegersma studeerde bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit.

 

Guus van Montfort, voorzitter van de raad van commissarissen: “Ik ben verheugd met de benoeming van Willem Wiegersma als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Sophia Revalidatie. Zijn ruime ervaring in de zorg komt erg goed van pas en geeft ons het vertrouwen dat hij belangrijke positieve bijdragen zal leveren aan Sophia Revalidatie.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top