ACTUEEL

Kamer ziet niets in gedwongen observatie verwarde personen

Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen het plan van minister Edith Schippers (VWS) om verwarde personen drie dagen gedwongen op te laten nemen voor observatie. De PvdA vindt dat eerst de opvang en begeleiding van deze mensen moet verbeteren. Dit meldt de NOS.

Schippers wil dat verwarde personen drie dagen gedwongen kunnen worden opgenomen voor observatie. De Tweede Kamer debatteert hier vandaag over, in het kader van de wet op de geestelijke gezondheidszorg. De Pvda zal een amendement van de SP tegen het plan van Schippers steunen en de tegenstanders van het plan van de minister op die manier aan een meerderheid helpen, volgens de NOS.

De SP ziet de maatregel van Schippers als een manier “om lastige mensen van de straat te houden”. Kamerlid Renske Leijten zegt tegen het AD dat observatie geen oplossing is als er geen behandeling wordt gegeven en PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester is het met haar eens. "Gedwongen opvang kan verwarde mensen extra schade toebrengen. Daar kunnen we niet lichtvoetig mee omgaan", aldus Bouwmeester.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top