ACTUEEL

Man krijgt anderhalf jaar cel voor pgb-fraude

Het gerechtshof in Den Bosch heeft een man uit Kerkrade veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens fraude met het pgb van zijn overleden vrouw. Sinds november 2010 heeft hij 263.000 euro aan onterechte pgb-gelden ontvangen.

Dat is te lezen in de uitspraak van het hof op 1 februari. De 60-jarige man was eerder door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar. Na hoger beroep kreeg hij een hogere straf opgelegd.

Vervalsing

De man verzweeg het overlijden van zijn vrouw voor het zorgkantoor van CZ. Hij bleef vanaf november 2010 formulieren uit haar naam invullen en hij vervalste ook haar handtekening. Op basis daarvan maakte het zorgkantoor elke maand ongeveer 9000 euro naar hem over. Van het geld kocht hij luxe artikelen, zoals muziekinstallaties en auto’s, en ging hij op vakantie.

Terugbetaling

De verdediging pleitte voor een werkstraf. De man zou lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen hebben. Bovendien zal CZ door de opsluiting langer moeten wachten voordat de 60-jarige tot terugbetaling kan overgaan. Maar het hof vindt het delict daarvoor te ernstig. Bovendien moet de man, als hij het zorgkantoor niet terug betaalt, nog eens een jaar achter tralies zitten.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top