ACTUEEL

'Plan Klink leidt tot nieuwe wachtlijsten ziekenhuis'

Ziekenhuizen zijn niet blij met de nieuwe plannen die minister Klink van VWS de ministerraad vrijdag voorlegt. Hierin stelt hij voor de marktwerking in de zorg te beteugelen. De ziekenhuizen vinden dat de minister hun ondernemingslust te veel beperkt, schrijft Trouw. Volgens Roelf de Boer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, groeit daardoor de vrees voor terugkeer van de wachtlijsten.

Onderhandelingen met 'plafond'

Minister Klink wil dat zorgverzekeraars per 2011 meer gaan onderhandelen over de prijs van ziekenhuiszorg. Klink wil daarbij de budgetten met een plafond beperken. Dat is de dood in de pot, zegt De Boer in Trouw. Klink stelt die beperking, omdat hij vindt dat de onderhandelingen niet tot hogere zorgkosten mogen leiden. Ook mogen ziekenhuizen niet ten ondergaan aan concurrentiestrijd.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top