ACTUEEL

UMCG stelt gedeeltelijke opnamestop in

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft op meerdere afdelingen een gedeeltelijke opnamestop voor patiënten ingesteld. Op deze manier wil het ziekenhuis verdere verspreiding van de VRE-bacterie voorkomen.

In de afgelopen twee weken is in het UMCG op verschillende verpleegafdelingen en één IC-locatie VRE geconstateerd, bij in totaal 27 patiënten. Sinds de eerste besmetting is geconstateerd, zijn andere patiënten die met de patiënten met VRE in contact zijn geweest, of door dezelfde zorgverleners behandeld werden, gescreend. Ook op dit moment worden patiënten op diverse afdelingen gescreend.

"We doen er alles aan om verdere verspreiding van de bacterie te voorkomen", schrijft het UMCG op de eigen site. Op de betrokken verpleegafdelingen worden veel patiënten in isolatie verpleegd en gelden gedeeltelijke opnamestops. Patiënten die na screening niet meer VRE-verdacht zijn, worden in sommige gevallen naar andere afdelingen overgeplaatst. Daarnaast worden veel patiënten gescreend.

Extra inspanningen

Ook omdat dit alles de nodige extra inspanningen van zorgverleners vergt, zijn niet alle bedden op verpleegafdelingen te gebruiken. Hierdoor is het ook in de komende week in het gehele UMCG (met uitzondering van UCP en Kindergeneeskunde) lastiger om patiënten op te nemen. Patiënten die noodzakelijke, academische zorg nodig hebben kunnen uiteraard altijd terecht in het UMCG. Er geldt geen restrictie voor de Spoedeisende Hulp.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top