HRM

'Zorgdifferentiatie vraagt om meer en andere handen'

De zorgbehoefte van cliënten in de ouderenzorg neemt toe en de manier waarop zorg wordt verleend, verandert. Om de verschillende zorgbehoeften van individuele cliënten te kunnen vervullen, moeten medewerkers in de zorg worden opgeleid en bijgeschoold. Dit zegt Guus van Montfort, voorzitter van brancheorganisatie ActiZ.

Van Montfort constateert dat er steeds meer differentiatie plaats zal vinden in de ouderenzorg. Cliënten vragen steeds meer liefdevolle zorg en aandacht. De zorgbehoefte is sterk gedifferentieerd. Het klassieke beeld van zorg die overal hetzelfde is, of deze nou wordt verleend in Oost-Groningen of Amsterdam-West, klopt volgens hem niet meer.

De gedifferentieerde zorgbehoefte vraagt "om meer handen en om andere handen". Dat betekent dat VVT-instellingen moeten investeren in meer personeel én in opleiden en bijscholen van medewerkers. Ook moet er wat Van Montfort betreft worden geïnvesteerd in technologie en in aangepaste woonvormen. "Dankzij technologie kunnen patiënten veel meer zelf doen en veel langer thuis blijven."

 
---
Op 20 februari 2017 vindt Het Grote Zorgdebat plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Het debat wordt georganiseerd door 25 branche- en belangenorganisaties uit de zorg. Skipr is mediapartner en doet voorafgaand, tijdens en na afloop verslag van alles wat er rond het debat plaatsvindt. U kunt zich hier inschrijven om het debat bij te wonen. Alle content die Skipr publiceert rond het debat vindt u hier >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top