ACTUEEL

DENK neemt juridische stappen tegen NRC

DENK-voorzitter en Kamerlid Selçuk Öztürk daagt NRC Handelsblad voor de rechter, vanwege berichtgeving door NRC Handelsblad over hem. De krant schreef in juni 2016 dat twee zorgaanbieders hem ervan zouden verdenken laakbaar te hebben gehandeld bij zakelijke transacties.

De zaken zouden hebben gespeeld toen Öztürk nog geen Kamerlid was. Hij noemt de berichtgeving onwaar en wijst erop dat uit onderzoeken niet is gebleken dat hij verkeerd heeft gehandeld.

"We kunnen als samenleving niet accepteren dat er geprobeerd wordt om gekozen volksvertegenwoordigers monddood te maken met valse berichten. Ik ben nu genoodzaakt om via de juridische weg mijn recht te halen", aldus het Kamerlid. Hij heeft ook een procedure aangespannen bij de Raad voor de Journalistiek.

Reinaerde

In juli werd bekend dat de Utrechtse zorginstelling Reinaerde geen aanleiding zag voor nader onderzoek naar de gunning van een opdracht in 2007. In december bleek dat ook bij de verkoop van een pand door de instelling Daelzicht aan Öztürk geen verwijten worden gemaakt. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

7 februari 2017

BeDENKelijk!

Top