Vastgoed

Erasmus MC plaatst twee extra etages op nieuwbouw

Het Erasmus MC heeft de lopende nieuwbouw uitgebreid met twee extra etages. Als reden geeft het ziekenhuis dat er meer bedden nodig zijn dan in eerste instantie becijferd.

“Het besluit om het Rg-gebouw uit te breiden, is genomen op basis van voortschrijdend inzicht”, laat de raad van bestuur op de website van het ziekenhuis weten. “Na een aanvankelijke sterke daling is de ligduur de afgelopen jaren gestabiliseerd. Mensen liggen gemiddeld genomen iets langer in het ziekenhuis. Aangezien de nieuwbouw aan de eisen voor de komende vijftig jaar moet voldoen, kan die trend niet worden genegeerd. Nu al vertoont de curve voor de gemiddelde ligduur, in verband met de toename van hoogcomplexe zorg en complexere ouderdomsziekten in het Erasmus MC, geen dalende lijn meer.”

Het Erasmus MC levert per saldo nog altijd veel bedden in na de verhuizing. Van de huidige circa 950 bedden voor volwassenen blijven er in de nieuwbouw zo’n 720 over. Dat is inclusief de extra bedden van het Rg-gebouw. De nieuwe etages zijn grotendeels in januari geplaatst. De afwerking staat voor mei dit jaar gepland.   

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top