ACTUEEL

Forensische Polikliniek Kindermishandeling gaat dicht

De Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM) stopt per 1 maart 2017 met zijn werkzaamheden. Het ontbreek de kliniek aan structurele financiering.

"De FPKM past onvoldoende in ons aanbod op het gebied van forensische psychiatrie", licht Wouter van Ewijk, bestuurder De Forensische Zorgspecialisten (DFZS), toe. "We vinden het jammer dat we moeten stoppen met dit belangrijke werk maar hebben er alle vertrouwen in dat andere partijen in het veld, zoals het LECK en het Nederlands Forensisch Instituut, deze dienstverlening zullen oppakken. Wij streven er naar om de dienstverlening tot 1 maart 2017 te leveren. We zullen uiteraard zorg dragen voor een zorgvuldige afwikkeling."

Sinds de oprichting van de FPKM in 2004 hebben zowel medische als juridische verwijzers een beroep op de FPKM bij een vermoeden van mishandeling of seksueel misbruik gedaan. Verwijzers willen meestal weten of het verhaal over het ontstaan van een letsel overeenkomt met het letsel dat zij hebben waargenomen.

De FPKM sluit haar deuren op 1 maart aanstaande. De periode tot 1 mei zal gebruikt worden door de aanwezige medewerkers om tot een zorgvuldige afwikkeling van het werk te komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top